Wat is stucwerk precies?

Stucwerk (ook wel pleisterwerk genoemd) is een gipslaag van 5 tot 8 mm dik, die wordt aangebracht op een muur- of plafondoppervlak. Het aanbrengen hiervan wordt stuken genoemd. Na het stuken wordt de aangebrachte laag geschuurd, totdat de best mogelijke gladheid wordt bereikt.

Stuken wordt het vaakst gedaan in de nieuwbouw waar de muren bestaan uit betonplaten of -blokken. Daarnaast wordt er ook gestuukt in oudere woningen, vooral ingeval van een grote renovatie. Bij de installatie van nieuwe leidingen laat het oude stucwerk bijvoorbeeld vaak los of raakt beschadigd en is dus aan vernieuwing toe.

Maar ook wanneer oud behang van de muur wordt afgetrokken komen er vaak oneffenheden, barsten of krassen aan het licht. Eveneens kunnen er beschadigingen ontstaan tijdens het verwijderen van het oude behang.

Stuken is zwaar, arbeidsintensief werk. Ook komt er veel vuil bij vrij in de vorm van gipsstof. Veel stukadoors laten gipssporen achter. Superschilders werkt netjes en beperkt vervuiling tot een minimum. Hoe we dit doen? Ramen worden afgeplakt. Alle objecten waar stucresten op zouden kunnen komen, worden afgedekt. Op de vloeren worden stuclopers geplaatst. Gipsstof wordt regelmatig afgeklopt en er wordt geregeld opgeruimd. Verder wisselen onze stukadoors hun schoeisel bij aanvang en beëindiging van de dagelijkse werkzaamheden.

Het probleem

Veel stukadoors gaan gehaast te werk en besteden weinig tot geen aandacht aan de, tijdens hun werk ontstane krassen en gaten. Verder laten ze ongelijkheden en luchtbelletjes vaak ook ongemoeid.

Zulke slecht gestuukte oppervlakken zijn een doorn in het oog van schilders die veel moeite moeten doen om het oppervlak geschikt te maken voor het schilderen. Hierbij moet vaak worden geschuurd om ongelijkheden te vereffenen, maar moeten ook andere, door de stukadoor gemaakte fouten, worden hersteld.

De oplossing

Omdat we zelf een schildersbedrijf zijn weten we als geen ander hoe er moet worden gestuukt, zodat ook het schilderwerk helemaal tot zijn recht komt. Superschilders heeft oog voor detail. We leveren muren schoon en egaal af zodat de schilder zijn werk met een lach op zijn gezicht kan uitvoeren. Maar ook het schilderwerk voeren we graag voor u uit. Zo doet u bij het stuken en schilderen zaken met één partij, wat niet alleen de aanblik ten goede komt, maar in veel gevallen ook uw portemonnee.

Ons motto is: “vakkundig en betrouwbaar”. We hebben gedurende de afgelopen 10 jaar dusdanig veel ervaring opgedaan, dat we ons werk zeer goed kunnen uitvoeren. En dat doen we dan ook.

Bovendien zijn we u bij uw verbouwing ook graag van dienst met deskundig advies.

Wilt u uw woning of bedrijfspand laten stuken? Neem contact op met Superschilders. We helpen u graag verder.

NEEM CONTACT OP

Stucwerk - Superschilders

 

Stucwerk - Superschilders

 

Stucwerk - Superschilders

 

Stucwerk - Superschilders

 

Stucwerk - Superschilders